Een google foefje voor meer bezoekers maar niet per se hoger in google

google foefjeOf mensen willekeurig aan het surfen zijn op het internet, of juist op zoek zijn naar specifieke informatie, één ding is zeker. Plaatjes zeggen meer dan woorden alleen! Of het nu gaat om een foto of een emoji, het gaat er niet alleen om het verhaal te verduidelijken, het gaat er om de aandacht te trekken.

Een Google foefje helpt!

Wat u zou kunnen proberen is om een emoji toe te voegen aan de title tag van uw pagina. Het zal er niet toe leiden dat uw ranking in Google omhoog gaat, maar u valt wel meer op!

U kunt proberen emoji’s toe te voegen aan de title tags van artikelen waar u veel bezoekers mee trekt, of juist bij artikelen die minder bezoekers trekken. Hoe dan ook, door dit ‘Google foefje’ toe te passen, valt u wel op in de massa zoekresultaten. Dus zult u allicht meer kliks en dus meer bezoekers trekken. Dit zonder te stijgen in Google, hoewel? Doordat het aantal kliks en dus bezoekers van uw site stijgt, kan het zomaar zijn dat u toch stijgt. Reden te meer om het te proberen, wat heeft u te verliezen?

Wat zij emoji’s?

EmojisEen emoji is feitelijk niets anders een serie van symbolen, ook wel emoticons genoemd, die zijn ontstaan in Japan. In de loop van de tijd is het gebruik algemeen geaccepteerd en overal gebruikt, ook in e-mails of chatapps. Tegenwoordig worden de (Unicode) karakters automatisch omzet in afbeeldingen, wat het gebruik vergemakkelijkt.

Emoji’s maken snel duidelijk wat de gebruiker wil zeggen, ze zijn dan ook niet meer weg te denken.

Maas in de regels

Het zal u niet verbazen dat het helemaal niet de bedoeling is van Google dat u dit foefje toepast. Google wil graag de zoekresultaten ‘schoon’ houden, en heeft in het verleden al auteurs foto’s en video thumbnails verwijderd.

stijging in google

Ook de emoji’s heeft Google een tijd lang er uitgefilterd, sinds vorig jaar is het weer toegestaan. Hoewel Google het niet goedkeurt, worden websites die ze gebruiken  niet bestraft. Dat betekent dat u dit Google foefje toe kunt passen om te stijgen in de zoekresultaten op uw (populairste) artikelen.

Hoe past u het toe?

Hier kunt u een overzicht vinden van de emoji’s: Emoji’s. U kunt de emoji’s kopiëren, of anders de code in de title tag plakken. Het is wel zo dat bij de meeste Content Management Systemen, ofwel de software waarmee uw pagina gebouwd is, dit niet zal werken. Als u de emoji’s in de title tag geplakt heeft, worden ze er vervolgens weer uitgefilterd. Als dat het geval is, is het aan te bevelen dat u even contact opneemt met uw websitebouwer.

In de meeste gevallen zult u naar alle waarschijnlijkheid de meest populaire en bekende emoji’s gebruiken. Minder bekende emoji’s kunnen niet worden herkend, dat ziet u een vreemd vierkantje □. Het is dan ook aan te bevelen eerst te testen of de emoji die u wilt gebruiken ook herkend wordt door de belangrijkste browsers. Ook is het aan te bevelen te kijken of de emoji aansluit bij uw doelgroep en bij de inhoud van het artikel.

De toekomst van het Google foefje

emojsOf in de toekomst Google het gebruik van emoji’s zal blokkeren of anderszins dwarsliggen is niet duidelijk, de toekomst zal het leren. Als steeds meer websites dit foefje toepassen, zal de werking allicht ook afnemen. Daarom is het zaak alert te blijven en te kijken naar steeds andere, nieuwe manieren om op te vallen. Ook al leidt de door u gekozen methode niet direct tot een stijging in de zoekresultaten, als u meer kliks en dus bezoekers krijgt, gaat dat vanzelf!

Door |2018-10-19T09:17:37+00:0003-10-2018|Off page SEO|0 Reacties

About the Author:

Luc Van de Wiel
Luc van de Wiel Een laatbloeier kun je me wel noemen. Tot eind 2016 werkte ik in de financiële sector, vooral bij diverse banken. Ik werkte daar met plezier, toch was het tijd om wat anders te gaan doen. Het was tijd om te gaan ontdekken wat mijn passie is, wat ik echt graag wil doen. Tot mijn verrassing kwam schrijven uit de bus, later hoorde ik van diverse oud-collega’s dat ze er niet over verbaasd zijn dat ik ben gaan schrijven. Het zat er dus altijd al in, zonder dat ik het in de gaten had. Mijn eerste liefde Mijn eerste liefde op schrijfgebied is de column, een heerlijk medium om een positieve boodschap de wereld in te sturen, wat ik elke week doe. Mijn column staat in diverse lokale weekbladen. Ook schrijf ik gemiddeld 2 tot 3 artikelen voor het weekblad in mijn woonplaats. Ik interview met grote regelmaat lokale mensen met een inspirerend verhaal, het artikel schrijft vaak zichzelf. Schrijven zit in mijn bloed Het schrijven, het zit me in het bloed inmiddels. Soms gaat het bijna als vanzelf, soms moet ik er echt aan werken. Altijd komt er een leuke, interessante tekst uit die ook nog eens prettig leest! Schrijfervaring heb ik dus, al is een artikel voor een blog of krant schrijven wel wat anders dan een commerciële tekst. Onlangs heb ik de tekst geschreven voor de website van een lokale restaurateur, die komt binnenkort online. Ik schrijf graag en veel, niet alleen columns of krantenartikelen, maar dus ook webteksten en blogs. Het maakt me op zich niet uit wat ik schrijf, als ik maar schrijf. Iedere soort tekst die je schrijft, doet een beroep op je creativiteit. Een column schrijven is anders dan een artikel of blog, de afwisseling is ook belangrijk. Ambitie Mijn ambitie? Ik schrijf graag columns, dat is mijn lust en mijn leven. Mocht u geïnteresseerd zijn in wat ik dan zoal schrijf, kijkt u dan op mijn website: www.eigen-wijs-heden.nl. Zo, tot zover de schaamteloze zelfreclame. Ik schrijf net zo graag artikelen of commerciële teksten.

Geef een reactie

1
×
Hallo!
Als er vragen zijn... Ik help je graag :-)