Dode links, wat zijn het en hoe kunt u ze oplossen

dode links

Links op uw website helpen om deze aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Maar dan moeten de links wel werken, natuurlijk. Links die niet werken worden ook wel ‘dode links’ genoemd, er wordt dan geen pagina gevonden.

Dat kan verschillende oorzaken hebben, zo kan de betreffende pagina waar de link naar verwijst verwijderd zijn. Of de pagina is verplaatst. De bezoeker krijgt dan een 404-foutmelding, als u het zelf ook wel eens heeft meegemaakt zult u allicht beamen dat het niet prettig is.

Dode links regelmatig controleren

sorry not foundHet is dus belangrijk om regelmatig de links op uw website te controleren, om te zien of ze nog werken. U kunt er voor kiezen om uw websitebouwer te vragen om te zorgen dat er een mooie 404-pagina in beeld komt. Dergelijk 404-pagina’s kunt u personaliseren, een bepaalde stijl meegeven die past bij de stijl van uw bedrijf. Maar echt wenselijk is dat niet. Bij het zoeken naar en herstellen dode links kunt u gebruik maken van Google Webmastertools, u kunt natuurlijk ook te rade gaan bij uw websitebouwer.

Voorkomen is beter dan genezen

Beter nog is het om te voorkomen dat bezoekers van uw website een 404-foutmelding krijgen. Dat betekent dat u niet zonder meer een bepaalde pagina waar een link naar verwijst kunt verwijderen. Ook een URL kunt u niet zomaar veranderen als er een link aan gekoppeld is. In plaats daarvan kunt u beter de pagina laten bestaan en zogenoemde 301 re-direct verwijzing instellen. Dit houdt in dat bezoekers doorgestuurd worden naar de nieuwe URL. Zo wordt uw pagina weer gevonden, ook door de zoekmachines. Eventueel kunt u er ook voor kiezen door te laten verwijzen naar uw homepage, zodat de bezoeker in ieder geval kan vinden wat hij of zij zoekt.

Door |2018-10-04T17:36:28+00:0004-10-2018|Off page SEO, Testen en meten|0 Reacties

About the Author:

Luc Van de Wiel
Luc van de Wiel Een laatbloeier kun je me wel noemen. Tot eind 2016 werkte ik in de financiële sector, vooral bij diverse banken. Ik werkte daar met plezier, toch was het tijd om wat anders te gaan doen. Het was tijd om te gaan ontdekken wat mijn passie is, wat ik echt graag wil doen. Tot mijn verrassing kwam schrijven uit de bus, later hoorde ik van diverse oud-collega’s dat ze er niet over verbaasd zijn dat ik ben gaan schrijven. Het zat er dus altijd al in, zonder dat ik het in de gaten had. Mijn eerste liefde Mijn eerste liefde op schrijfgebied is de column, een heerlijk medium om een positieve boodschap de wereld in te sturen, wat ik elke week doe. Mijn column staat in diverse lokale weekbladen. Ook schrijf ik gemiddeld 2 tot 3 artikelen voor het weekblad in mijn woonplaats. Ik interview met grote regelmaat lokale mensen met een inspirerend verhaal, het artikel schrijft vaak zichzelf. Schrijven zit in mijn bloed Het schrijven, het zit me in het bloed inmiddels. Soms gaat het bijna als vanzelf, soms moet ik er echt aan werken. Altijd komt er een leuke, interessante tekst uit die ook nog eens prettig leest! Schrijfervaring heb ik dus, al is een artikel voor een blog of krant schrijven wel wat anders dan een commerciële tekst. Onlangs heb ik de tekst geschreven voor de website van een lokale restaurateur, die komt binnenkort online. Ik schrijf graag en veel, niet alleen columns of krantenartikelen, maar dus ook webteksten en blogs. Het maakt me op zich niet uit wat ik schrijf, als ik maar schrijf. Iedere soort tekst die je schrijft, doet een beroep op je creativiteit. Een column schrijven is anders dan een artikel of blog, de afwisseling is ook belangrijk. Ambitie Mijn ambitie? Ik schrijf graag columns, dat is mijn lust en mijn leven. Mocht u geïnteresseerd zijn in wat ik dan zoal schrijf, kijkt u dan op mijn website: www.eigen-wijs-heden.nl. Zo, tot zover de schaamteloze zelfreclame. Ik schrijf net zo graag artikelen of commerciële teksten.

Geef een reactie

1
×
Hallo!
Als er vragen zijn... Ik help je graag :-)